Eindelijk winst voor Dinto-mannen in Wormer

bron: Schager Courant

Gepubliceerd:

Wormer - Al jaren lukt het de volleyballers van De Nijs/Dinto niet om de hoofdmacht van VCC ’92 in eigen huis te verslaan. Ook nu leken de Warmenhuizers het onderspit te moeten delven, maar Dinto kon in de beslissende set een flinke achterstand knap ombuigen tot winst:2-3.

Buitenaanvaller Sander van den Berg zag in eerste instantie alle seinen op rood staan. „We hadden een maand al geen wedstrijd meer gespeeld en ook de trainingsopkomst was de laatste tijd niet om over naar huis te schrijven. Vervolgens haakten er vier vaste spelers af voor dit duel en gingen we dus met een minimale selectie van zes veldspelers en een libero de strijd aan.” Dinto kon in de eerste set door goede passing van libero Joost van den Berg en degelijk aanvalsspel van Djerry Tervoort en Sander van den Berg snel uitlopen. Toch snoepte VCC door knullige Warmenhuizer missers in de slotfase de set af:28-26.

Daarna stelde Dinto door met name de servicedruk te verhogen met 21-25 en 22-25 orde op zaken en leek niets in de weg te staan om een ruime zege binnen te halen. De bezoekers konden door het gebrek aan wisselmogelijkheden echter het niveau niet vasthouden. Met 25-22 dwong VCC een vijfde set af. Bij een 6-1 stand voor de thuisploeg leek het duel voor Dinto als een nachtkaars uit te gaan, maar de mannen rechtten de ruggen en maakten geen onnodige fouten meer. De veldwissel was met 8-7 nog nipt voor de Wormers, maar met een goede servicebeurt kwam Dinto op matchpoint. Nikolajev Ligthart speelde de bal op het midden naar George Nieuwland, die verwoestend uithaalde:13-15.