Dames 2 heeft titel succesvol verdedigd op MV Toernooi

De organisatie bedankt teams, coaches & support,

Gepubliceerd:

Beste teams, coaches & support,

Graag willen we jullie allen bedanken voor weer een onvergetelijke en sportieve volleybaldag! 

Het MV Volleybaltoernooi 2020 is geslaagd en hoe bijzonder is dat in deze tijden. Bij deze stuur ik jullie allen deze mail met hoe wij deze dag beleefd hebben. 

Natuurlijk staat het jullie vrij om een stukje terug te sturen, op die manier kunnen we het toernooi het beste evalueren.

Om 09:00 startten wij het toernooi met een korte intro waarna de 16 teams konden beginnen aan hun voorbereiding op het aankomende volleybalseizoen. In een poule-fase waar de teams behoorlijk aan elkaar gewaagd waren en een spannende knockout-fase stonden precies 10 uur later nog 2 teams op de sportvloer, welke mochten strijden om de MV Volleybaltoernooi-titel en de hoofdprijs van WOW Sportswear. En wat hebben wij genoten van al deze mooie wedstrijden, met veel volleybalplezier, sportiviteit en mooie acties. 


Het organiseren van het toernooi verliep dit jaar anders dan dat we gewend zijn. 

Dit jaar een recordaantal inschrijvingen van teams, ook mede doordat veel andere toernooien geen doorgang konden vinden.

We hebben voortdurend overleg gehad met het beheer van de Waterwyck, de horeca en de Nevobo, waarnaar wij een protocol hebben gemaakt.

Bij iedere persconferentie van het kabinet hielden we onze adem even in, in de hoop dat het toernooi doorgang kon vinden. Uiteindelijk mochten we los en hebben we met z’n allen er een mooie dag van kunnen maken.

Over de gehele dag gezien willen we daarom ook een compliment maken naar iedereen voor het gebruiken van het gezonde verstand. Wij beseffen echter dat er momenten zijn geweest waar het op de tribune drukker werd, waardoor onze organisatie even de microfoon nodig had. Uiteindelijk tijdens de nabespreking hebben wij hierbij geen onverantwoord gevoel overgehouden, maar eerder de bevestiging dat het ”sociale contact” nou eenmaal een menselijk iets is wat niet uit te sluiten valt.

In ons verslag richting de Nevobo zal dit worden meegenomen. Mochten er teams zijn die aanvullend hier nog iets over kwijt willen, dan kan dit worden meegenomen in het verslag.

Al met al kijken wij terug op een geslaagd toernooi, waar het volleybal voorop stond en de teams een goede voorbereiding hebben gehad.

Wij hebben van veel van jullie leuke complimenten mogen ontvangen, zowel richting onze organisatie als de scheidsrechters. Dank daarvoor! 

 

Bijzonder dit jaar was het aantal deelnemers uit Zuid-Holland. Een paar teams verbleven het weekend in het Noorden, naar verluid hebben zij een topweekend gehad. Flits D1 trainde zelfs de volgende ochtend in de Waterwyck, doorzetters! Wij hebben vernomen van andere teams dat het wellicht handig zou zijn om de zondag-training optioneel te vermelden bij het inschrijven. Zodat teams die van verder weg komen de keuze hebben om een extra training in te plannen na het toernooi. Onze organisatie zal dit meenemen in de bespreking voor de volgende editie.

 

We hebben veel mooie wedstrijden mogen aanschouwen, veel emotie gezien bij de teams die hun wedstrijden wisten te winnen, maar ook teams die uiteindelijk teleurgesteld waren na verlies. Natuurlijk hadden we jullie allen de finale gegund! 

De teams die dit wel wisten te bereiken waren titelverdediger JPB/Dinto DS 2 (Warmenhuizen) en Ten Brinke Set Up DS 1 (IJsselmuiden). Zij streden in een zeer spannende finale in een ”Best of 3 sets” om te titel. 

 

JPB/Dinto DS 2, road to the final:

Poulefase: 1e plek behaald zonder verliespunten, tegenstanders: WVC Volley DS 2 (Wierden), S.V.W. DS 2 (Workum), Ten Brinke Set Up DS 1 (IJsselmuiden)

Kwartfinale: Een zeer spannende wedstrijd tegen Emmen’95 DS 2 (Emmen), 1-1 in sets waar het aantal behaalde setpunten de doorslag gaf.

Halve finale: Opnieuw een spannende wedstrijd tegen Morgana DVO DS 2 (Hengelo gld.), ook hier 1-1 in sets waar het aantal behaalde setpunten in het voordeel viel van JPB/Dinto DS 2.

 

Ten Brinke Set Up DS 1, road to the final:

Poulefase: 2e plek in de poule. Winst tegen S.V.W. DS 2 (Workum), gelijkspel tegen WVC Volley DS 2 (Wierden) en verlies tegen JPB/Dinto DS 2 (Warmenhuizen).

Kwartfinale: Winst op Volta DS 1 (Lelystad) - uitslag 2-0 in sets

Halve finale: Winst op HeVoC’89 DS 1 (Heerenveen) - ook hier een uitslag van 2-0 in sets.

 

De Finale:

Dinto pakte met overtuiging de 1e set, maar de dames uit IJsselmuiden knokten zich terug in de wedstrijd door een ruime leiding te pakken in de 2e set. Hoewel Dinto toch nog sterk wist terug te komen, won Set Up IJsselmuiden de 2e set en moest de beslissing gaan vallen in een 3e set. Ook in deze set ging het gelijk op, waarin beide teams elkaar dwongen tot het uiterste te gaan. Een hele spannende set, met veel emotie, uiteindelijke winnaar JPB/Dinto DS 2. Voor het eerst wordt de MV Volleybal-titel succesvol verdedigd. Proficiat dames! 

 

De gedeelde 3e plek dit jaar ging naar HeVoC’89 DS 1 en Morgana DVO DS 2, beide teams verbeterden daarmee het resultaat van de voorgaande deelnames. Top! 

De beste nummer 3 vanuit de poulefase werd uiteindelijk HSC DS 1 (Hierden), zij versloegen Wythmen DS 1 (Wijthmen) in de laatste wedstrijd, eerder wisten ze knap Gemini-Kangeroes DS 1 (Voorschoten) te verslaan. 

De beste nummer 4 vanuit de poulefase werd uiteindelijk S.V.W. DS 2 (Workum). Na winst op Flits DS 1 (Papendrecht) en Set Up/B DS 1 (Balkbrug) in de laatste wedstrijd pakten zij zo toch nog 2 knappe overwinningen.

 

En dat was het dan weer, het MV Volleybaltoernooi 2020. Wij hopen dat alle teams zich optimaal hebben kunnen voorbereiden. Hoewel winnen heel leuk is, kan ook verlies een team tot nieuwe en vooral positieve inzichten brengen. 

Via de facebookpagina zullen we de aankomende dagen nog een aantal leuke filmpjes en een verslag posten. Ben je nog geen lid van onze pagina, doe dat dan snel: www.facebook.com/MVvolleybal

Ook zijn wij te vinden op Instagram en youtube, beide MVvolleybal. 

WIj wensen alle teams het beste toe in de competitie en beker en hopen jullie allen weer terug te mogen zien op een volgende editie.


Sportieve groet,

De organisatie van het MV Volleybaltoernooi 2020